"Τα Airbnb δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας σε μια πολυκατοικία”.

Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει αυτό από τους ιδιοκτήτες των άλλων διαμερισμάτων;

 

Από τη βεβαίωση ηλεκτρολόγου μέχρι… την ταυτότητα κτηρίου – Ο κατάλογος με τις βεβαιώσεις που πρέπει να έχετε στον «φάκελο» σας και μπορεί να σας ζητηθούν
Βεβαιώσεις, επιθεωρήσεις, έλεγχοι και πιστοποιήσεις κτιρίων, πρέπει να «συνοδεύουν» υποχρεωτικά το ακίνητο και να εκδοθούν, μάλιστα με δαπάνη του ίδιου του ιδιοκτήτη (χωρίς δηλαδή κάποια συμμετοχή του κράτους που… υποχρεώνει!)

Ρεκόρ διανυκτερεύσεων καταγράφηκε το 2022 στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA.

Η AirDNA, μάλιστα, εκτιμά ότι θα υπάρξει εντυπωσιακή αύξηση κρατήσεων και το πρώτο εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, που θα προσεγγίσει το 26%.

Ο κανονισμός της πολυκατοικίας είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο το οποίο χρήζει προσοχής και είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής από όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν κάποιο διαμέρισμα πολυκατοικίας με βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτό είναι προφανώς λάθος!

Ούτε γάτα ούτε ζημιά λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Βέβαια κάποιες φορές και γάτα να μην υπάρχει, ζημιές γίνονται σε ένα διαμέρισμα, και τότε κάποιος πρέπει να πληρώσει. Τι θα γίνει με το χαλασμένο πόμολο; Τρέχει η βρύση; Έσκασε ο θερμοσίφωνας; Έσπασε το πλακάκι; Χρειάζεται αλλαγή το θυροτηλέφωνο;

Πέντε συμβουλές στους οικοδεσπότες καταλυμάτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για να βελτιώσουν τις κρατήσεις τους δίνει η AirDNA. Οι συμβουλές παρέχονται με σκοπό να εξαλειφθεί η αίσθηση, που έχουν αρκετοί οικοδεσπότες, ότι μειώνεται η δημοτικότητα και η σκοπιμότητα των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.

Η AirDNA αναφέρει αρχικά τα δεδομένα, που δείχνουν ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις κινούνται ανοδικά.

Με την άνοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά και τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων, υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε αγορά/πώληση ακινήτου. Τι συμβαίνει όμως αν το ακίνητο είναι μισθωμένο;

Ποια είναι η μυστική συνταγή για ικανοποιημένους επισκέπτες και περισσότερες κρατήσεις; Μεγάλο ρόλο παίζουν οι σωστές παροχές στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Απόλυτη διαφάνεια στη συνολική τιμή χρέωσης των ακινήτων, που προσφέρονται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της, θα παρέχει η Airbnb από τον Δεκέμβριο.

Καλέστε μας

Copyright © 2024 Maryland Property Services. All Rights Reserved.